Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ābolu un aveņu salāti

Sastāvdaļas:
170–200 g salātu “mix”,
150 g drupināta zilā siera,
kaltētas dzērvenes jeb sukādes paciņā (pievienot pēc sajūtām),
pekanrieksti (pievienot pēc sajūtām),
1 ābols,
4 šķēles bekona,
aveņu balzametiķis.
   
Pagatavošanas laiks vidēji ir desmit minūtes, rezultātā iegūsiet garšīgus salātus četrām porcijām. Šo salātu pamatā ir garšas apvienojums, nevis sastāvdaļu daudzums, tāpēc jūtieties brīvi un sastāvdaļu daudzumu pievienojiet pēc sajūtām. Šie salāti būs piemēroti gan vakariņās, gan viesībās.
Nomazgā salātlapas un ievieto bļodā, klāt pievienojot plānās šķēlēs sagrieztu ābolu, sadrupinātu zilo sieru, dzērveņu sukādes un riekstus, tad sasmalcinātu ceptu bekonu. Tieši pirms pasniegšanas salātus pārlej ar aveņu etiķa mērci. Salātus var gan samaisīt, gan pasniegt kārtās, kā arī no lielās bļodas vai dalīt porcijās. Ja dala porcijās, tad katrs pats mērci pievieno pēc sajūtām.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki