Ar krēmsieru un tomātiem pildītas filejas

Sastāvdaļas:
divas lielās cāļa krūtiņas filejas, citrons, 2 ēdamkarotes sojas mērces, 1 tējkarote medus, 2 ķiploka daiviņas, ½ tējkarotes kaltēta bazilika, ¼ tējkarotes paprikas, ¼ tējkarotes kaltēta rozmarīna, 200 gramu krēmsiera, 1 burkāns, 50 gramu saulē kaltēto tomātu, 1 ēdamkarote olīveļļas, sāls, pipari, zaļumi.

Ļoti gardas ruletītes ar maigu pildījumu, kas lieliski iederēsies arī svētku maltītei, jo tām būs piemērotas jebkuras piedevas.
Cāļa krūtiņas filejas sagriezu šķēlēs. Tad pagatavoju marinādi: bļodiņā savienoju citrona sulu, sojas mērci, sāli, garšvielas, medu un olīveļļu, piespiedu ķiplokus un samaisīju līdz viendabīgai konsistencei. Gaļu pārlēju ar šo marinādi un liku ledusskapī ievilkties – tam vajadzīgas vismaz divas stundas. Pēc tam pagatavoju pildījumu – samaisīju krēmsieru ar sasmalcinātām dillēm. Uz gaļas šķēlēm vispirms izlīdzināju šo masu, pēc tam virsū izliku arī saulē kaltētos tomātus. Visu satinu ruletītēs, tās izkārtoju veidnē, pārlejot ar atlikušo marinādi un turpat izvietojot arī burkānu strēmelītes. Liku tās cepties līdz 180 – 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, un pēc 40 – 45 minūtēm ruletītes jau ieguva zeltainu garoziņu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki