Šis ēdiens būs ideāli piemērots slinkākiem vakariem, kad maltīti gribas pagatavot pēc iespējas ātrāk. Ar olbaltumvielām bagātās pupiņas zupu padarīs sātīgāku. Arī iepriekš pannā sasautētie dārzeņi ļaus to pagatavot ātrāk un samazinās zupas vārīšanas laiku.
Pagatavošana
Vispirms mazā katliņā liek vārīties vistas stilbiņus vai
šķiņķīšus kopā ar sagrieztu burkānu, sīpolu vai puravu,
sāli, smaržīgajiem pipariem. Var, protams, izmantot arī jau
gatavus buljona kubiņus vai pulveri. Katlā, kurā tiks vārīta
zupa, eļļā apcep sīki sagrieztu sīpolu, ķiploku, sarīvētus
burkānus un sagrieztu kāpostu. Cepot uzmana, lai dārzeņi
nepiedeg. Nepieciešamības gadījumā pielej eļļu. Pievieno
zaļumus (var izmantot arī kaltētus), visu kopā sautē kādas 20
minūtes. Liek klāt smalkās galviņās sadalītu brokoli un pasautē
vēl dažas minūtes.
Katla saturam pievieno buljonu, kas
palicis pāri no gaļas vārīšanas, ūdeni, ja tas ir nepieciešams.
Vistas gaļu atdzesē un sagriež gabaliņos. Zupu vāra, līdz
dārzeņi mīksti. Pievieno garšvielas un zaļumus pēc vēlēšanās.
Pašās beigās zupu bagātina ar konservētajām vai novārītām
baltajām pupiņām. Ja izmanto konservētās, tad tās pirms
likšanas zupā nepieciešams noskalot aukstā ūdenī.
x
Nu nebūs vis ātri..gaļai japavārās tomēr savs laiks.
pirms mēneša, 2020.12.04 08:54y
Nu vista ļoti ātri izvārās :)
pirms mēneša, 2020.12.04 10:42x
Ātri ir no veikala burciņas iemest karstā ūdenī :D un zupa gatava.
pirms mēneša, 2020.12.07 08:54