Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ātri pagatavojami veselīgi un garšīgi našķi

Mūsdienās svarīgs ir ātrums. Strādīgiem un aizrautīgiem cilvēkiem nevis negribas, bet nav laika stundām ilgi stāvēt virtuvē pie katliem. Un to nemaz nevajag! Smilteniete Aiga Tiļčika dalās zināšanās un piedāvā receptes, kā ātri pagatavot veselīgu ēdienu, kas vienlaikus ir gan garšīgs, gan rada sāta sajūtu. Lai dažādotu maltītes un svētku cienastu, Aiga izmēģinājusi šos ēdienus un tagad arī jums rekomendē - eksperimentējiet un izbaudiet! 

Pildīti lavaša rullīši

Pilngraudu lavašs,
bezpiedevu jogurts,
salātu lapu mikslis,
vistas fileja.
Ātrs un ļoti vienkāršs variants, kas varētu būt gan pusdienas, gan cienasts, uzņemot viesus. Vistas fileju uz pannas bez eļļas apcep garšvielās. Lavašu pārsmērē ar bezpiedevu jogurtu, liek virsū visas sastāvdaļas un satin. Superātri, veselīgi un gardi!

Upeņu kūka

Olas baltums,
ātri vārāmās auzu pārslas,
dateles,
stēvija,
0,5 % biezpiens,
upenes,
želatīna plāksne.
Pamatnei stingrās putās saputo olu baltumu ar stēviju, pievieno auzu pārslas un sablendētas dateles. Cep apmēram 200 grādos 10 minūtes (atkarīgs, cik lielu kūku gatavo). Kamēr pamatne dziest, gatavo biezpiena masu. Sablendē visas sastāvdaļas, pēc garšas pievieno stēviju. Kad masa gatava, tai pievieno uzbriedinātu želatīnu un lej uz pamatnes. Dekorē ar ogām.

Tortilja

Pilngraudu lavašs,
tomāti,
gurķi,
salātu mikslis,
mikrosalāti,
vistas fileja,
kukurūza,
pupiņas,
garšvielas.
Uz pannas bez eļļas sutina vistas fileju ar garšvielām (man patīk kas asāks, piemēram, čili), pievieno kukurūzu, pupiņas un pašās beigās ‒ tomātus. Lavašu uz pāris minūtēm ievieto cepeškrāsnī, pēc tam pilda to ar visām pagatavotajām sastāvdaļām, dekorē ar mikrosalātiem. Garšo izcili!

Mazie našķi bērnu ballītei

Dateles,
cepumi bez cukura,
šokolāde ar stēviju.
Šoreiz pirku dateles ar kauliņiem, sanāca lētāk, bet noņemšanās, kamēr izņem kauliņus. Dateles un cepumus sablendē, kad masa viendabīga, to samīca ar rokām un veido vēlamās formas. Ūdens peldē tikmēr izkausē šokolādi. Gatavās bumbiņas mērcē izkausētajā šokolādē, pēc tam tās liek ledusskapī, lai sastingst. Bērni pēc garšas nemaz nepateiks, ka šim gardumam nav pievienots cukurs.

“Snikers”

Ātri vārāmās auzu pārslas,
medus,
dateles,
riekstu sviests,
Indijas rieksti,
šokolāde ar stēviju.
Apakšējā kārta – auzu pārslas sajauc ar medu, pievieno kādu karoti sablendētu dateļu. Masu liek sev tīkamā traukā (priekšroku devu plastmasas pusdienu trauciņam,  kurā ieklāj cepamo papīru, lai pēc tam vieglāk izņemt) un izlīdzina.
Virsējā kārtā – apgrauzdētus Indijas riekstus sajauc ar sablendētām datelēm un pāris karotēm zemesriekstu sviesta. Gatavo masu uzklāj pirmajai kārtai, pēc tam liek ledusskapī sastingt. Tad griež gabalos, mērcē ūdens peldē izkausētā šokolādē un atkal liek ledusskapī sastingt.

“Rafaello” kūka

4 olas,
stēvija,
100 g kukurūzas miltu,
100 g kokosriekstu skaidiņu,
2 bundžas kokosriekstu piena,
Filadelfijas siers (“Light”),
svaigi spiesta apelsīnu sula.
Olas baltumu un dzeltenumu puto atsevišķi. Baltumam pievieno stēviju. Dzeltenumam ‒ divas ēdamkarotes ūdens, kukurūzas miltus, kokosriekstu skaidiņas, saputo. Gatavā masā pievieno saputoto baltumu. Masu liek cepties 200 grādos apmēram 13 minūtes.
Kamēr biskvīts dziest, gatavo krēmu. No kokosriekstu piena būs vajadzīga tikai baltā, cietā daļa, tai pievieno stēviju un saputo. Pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa viendabīgā masā. Biskvītu griež uz pusēm, kārtīgi samitrina ar svaigi spiesto apelsīnu sulu. Krēmu smērē starp biskvītiem un atlikušo ‒ uz kūkas virsas un maliņām. Šoreiz dekorēšanai izvēlējos šokolādi ar stēviju un mežā salasītas brūklenes.

Riekstu konfektes

Riekstu maisījums,
dateles,
cepumi bez cukura,
šokolāde ar stēviju.
Riekstus, cepumus un dateles sablendē, masu ar rokām samīca, veido vēlamās formas konfektes un mērcē tās ūdens peldē izkausētā šokolāde. Liek ledusskapī sastingt.

Ķirbja krēmzupa

Ķirbis,
rieksti,
mikrosalāti.
Ķirbi vārām, kamēr gatavs, ja ir vēlme, var pievienot garšvielas, ja gribas īpašāku garšu, iesaku pievienot mazliet mandeļu piena. Visu masu sablendējam un pasniedzam ar mikrosalātiem un riekstiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki