Aukstā zupa bez bietēm

Sastāvdaļas

● pāris kartupeļu
● 3 glāzes kefīra
● 4 cieti vārītas olas,
● 200 gramu ceptas vai vārītas cūkgaļas
● 4 nelieli gurķi,
● 8-10 redīsi
● sāls, pipari
● diļļes, sīpolu lociņi

Nomizotus kartupeļus sagriezu mazos kubiņos, pārlēju ar ūdeni un vārīju, līdz tie mīksti, novārījumā atdzesēju. Olām atdalīju dzeltenumus un tos kopā ar sāli un kartupeļiem saberzu viendabīgā masā. Olu baltumus savukārt sasmalcināju. Gurķus sagriezu kubiņos, redīsus – pusripiņās, lieso gaļu - mazos gabaliņos. Sagrieztos produktus pievienoju saberztajam biezenim, pielēju kefīru, piekaisīju vēl arī sāli un piparus. Ja zupu vēlamies pikantāku, nekaitēs mazliet sinepju. Visu labi samaisīju un uz kādu brīdi bļodu ar pagatavoto atsvaidzinājumu vēl ievietoju ledusskapī. Pirms celšanas galdā pārkaisīju ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki