Baklažānu un maltās gaļas ruletītes

Sastāvdaļas:
1 paliels baklažāns,
150 gramu maltās gaļas,
1 sīpols,
1 ķiploka daiviņa,
50 gramu siera,
60 mililitru vai vairāk saldā krējuma,
1 ola,
2 ēdamkarotes miltu,
2 ēdamkarotes tomātu mērces, eļļa,
malti melnie pipari,
šķipsniņa malta muskatrieksta,
sāls,
pētersīļu zaļumi.

Baklažānu sagriezu gareniski plānās šķēlēs, apkaisīju ar sāli un atstāju tā vismaz pusstundu, lai izdalās rūgtums. Tikmēr sasmalcināju sīpolus un ķiplokus. Pannā uzkarsētā eļļā liku cepties malto gaļu, ar lāpstiņu maisot un irdinot, līdz gaļa apbrūnējusi. Pēc tam tur pievienoju sīpolus, ķiplokus un garšvielas un cepu vēl vairākas minūtes.
Bļodā ar dakšiņu sakūlu olu ar apmēram 30 mililitriem ūdens un miltiem, lai veidojas mīkla, kas mazliet biezāka par plāno pankūku mīklu. Tad baklažānu šķēlītes nomazgāju, nosusināju papīra dvielī, iemērcu mīklā un cepu eļļā līdz brūnganai garoziņai. Pēc tam tās no pannas noņēmu, katru šķēlīti pārsmērēju ar tomātu mērci, izlīdzināju pa virsu arī malto gaļu un satinu ruletītēs. Liku tās pannā, pārlēju saldo krējumu, apbārstīju ar rīvētu sieru un zem vāka sautēju uz nelielas uguns 15 minūtes. Gatavo ēdienu pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki