Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Banānu–valriekstu mafini

Ja kāda iemesla dēļ banāni mājās ir palikuši gandrīz melni, tad tas ir lielisks iemesls uzcept banānu maizi vai arī mafinus. Šoreiz mazie kēksiņi jeb mafini. Ērts līdzi paņemams našķis, kas atjaunos enerģijas līmeni garas pastaigas laikā.

◆ 2–3 ļoti gatavi (gandrīz melni) banāni,
◆ 2 olas,
◆ 2 ēdamkarotes medus (apmēram 80 g),
◆ 150 ml paniņu,
◆ 50 ml neitrālas garšas eļļas (izmantoju vīnogu kauliņu),
◆ 250 g pilngraudu kviešu miltu,
◆ 2 tējkarotes cepamā pulvera,
◆ šķipsna sāls,
◆ 40 g valriekstu,
◆ pēc vēlēšanās – šokolādes graudiņi.

Banānus saspaida ar dakšiņu vai stampiņu. Pievieno olas un medu. Visu saputo, līdz masa vienmērīga. Klāt liek paniņas un eļļu. Samaisa. Pieber miltus, sāli un cepamo pulveri. Maisa, līdz masa vienmērīga. Kā pēdējos pievieno smalki sakapātus valriekstus un šokolādes graudiņus. Pilda mafinu trauciņos aptuveni 2/3 no trauciņa tilpuma. Cep 180 grādos cepeškrāsnī 30–40 minūtes, līdz zeltaini brūni. Medu var aizstāt ar cukuru, eļļu – ar kausētu sviestu. Pilngraudu milti arī aizstājami ar parastajiem kviešu miltiem. Tos gan iesaku pievienot pakāpeniski, iespējams, būs nepieciešams mazāks daudzums, nekā norādīts pilngraudu kviešu miltiem. Masai jāsanāk biezai.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki