Biezās burkānu vafeles

Nepieciešams:

280 g pilngraudu kviešu miltu,
2 tējkarotes cepamā pulvera,
šķipsna sāls,
1 tējkarote kanēļa vai piparkūku garšvielas,
3 ēdamkarotes kartupeļu cietes,
3 olas,
4 ēdamkarotes brūnā cukura,
100 g sviesta,
500 ml piena,
215 g smalki rīvēta burkāna.

Pagatavošana:

Olas saputo ar cukuru. Sviestu izkausē un atdzesē, pēc tam saputo kopā ar olu masu. Pievieno pienu un burkānus. Visu samaisa. Atsevišķā traukā sajauc miltus, garšvielas, kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Saputo kopā ar olu–burkānu masu. Cep sakarsētā vafeļu pannā. Pirms katras vafeles neaizmirstam pannu ieeļļot! Sarīvētus burkānus var aizstāt arī ar ķirbi.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki