Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Bufalo spārniņi

Sastāvdaļas:
16 vistu spārniņi,
čili mērce,
augu eļļa, sāls, pipari,
1 glāze miltu.

Mērces/glazūras sastāvdaļas:
60 g sviesta,
50 ml čili mērces,
1 karote galda etiķa,
½ tējk. Vusteršīras mērces,
½ tējk. kajenas piparu,
1‒2 daiviņas ķiploka.

Pagatavošana
Katru spārniņu sadala trīs daļās. Mazo falangu neizmanto, jo tā cepot apdeg, tās var ielikt saldētavā un izmantot vistas buljona pagatavošanai. Spārniņus nomazgā, nosusina un liek bļodā, pārkaisa ar sāli, pipariem, pievieno vienu karoti augu eļļas, vienu karoti čili mērces un visu samaisa. Liek ledusskapī marinēties. Es atstāju uz visu nakti, bet turpināt gatavot var arī uzreiz. Ņem bļodu ar vāku vai katlu, kurā liek iemarinētos vistu spārniņus un pieber miltus, tad uzliek vāku un visu kārtīgi sakrata. Miltos panētos spārniņus liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz 30 minūtēm no vienas puses, tad apgriež otrādi un cep vēl 30 minūtes.
Spārniņiem cepoties, gatavo mērci. Visas sastāvdaļas liek katliņā (ķiploku nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi) un liek uz uguns. Kad sāk burbuļot, ņem nost no uguns.
Izceptos vistu spārniņus ber lielā bļodā un pārlej ar mērci, uzmanīgi samaisa, pārliek atpakaļ cepešpannā un cep vēl piecas minūtes.
Pasniedz kopā ar frī kartupeļiem un krējuma mērci.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki