Burkānu–auzu pārslu spēka cepumi

Nepieciešams:

150 g pilngraudu auzu pārslu,
100 g dažādu sēklu (saulespuķu, ķirbju, sezama, linsēklas),
2 olas,
100 g medus,
130 g smalki rīvētu burkānu,
50 g kausēta sviesta,
šķipsna sāls,
½ tējkarote kanēļa,
1 tējkarote cepamā pulvera,
pēc vēlēšanās – šķipsna kardamona, malta ingvera.

Pagatavošana:

Auzu pārslas kopā ar sēkliņām sablendē. Ja vēlas, var sablendēt līdz miltu konsistencei, taču es atstāju rupjākus, lai var just sēklu gabaliņus. Olas sakuļ ar medu, līdz masa “pufīga” un palielinājies apjoms. Sviestu izkausē un nedaudz atdzesē. Sakuļ kopā ar olu–medus masu. Pievieno burkānus un sakuļ. Pieliek klāt garšvielas, samaltās auzu pārslas un sēklas. Visu kārtīgi sakuļ. Uz cepamās plāts izklāj cepamo papīru un nedaudz ieeļļo (pēc tam būs vieglāk noņemt nost cepumus), ar ēdamkaroti liek mīklas piciņas. Veido apaļus cepumus. Cep līdz 180°C grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25–30 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. No šī daudzuma sanāca 20 palieli cepumi.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki