Cepeškrāsnī gatavota adžikā marinēta cūkgaļa

Sastāvdaļas
● 1,4 kilogrami cūkgaļas,
● 300-400 gramu adžikas,
● malti melnie pipari,
● 2 ēdamkarotes augu eļļas.

Cūkgaļas lāpstiņas gabalu sagriezu un sajaucu kopā ar adžiku – šim gaļas daudzumam man bija vajadzīgas divas burciņas, un tās bija dažādu veidu: Kaukāza gaumē un ar dārzeņiem. Pēc vēlēšanās, ja ēdienu gribam īpaši pikantu, varam piekaisīt arī maltus melnos piparus. Atstāju gaļu marinēties apmēram trīs stundas.
Pēc tam cepamo veidni ietaukoju ar augu eļļu un izlīdzināju tajā gaļas gabaliņus kopā ar marinādi. Pārsedzu ar foliju un uz pusstundu ievietoju veidni līdz 180-200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc tam foliju noņēmu un turpināju gaļu cept vēl vismaz 15 minūtes, līdz gatavībai. Ēdiens ir viegli pagatavojams un labi garšo ar dažādām piedevām.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki