Ceptas olas paprikas gredzenos

1 liela saldā paprika, 4 olas, malta paprika, malti pipari, sāls, augu eļļa, sīpolu lociņi, diļļu vai pētersīļu zaļumi.
Brokastis varam padarīt krāsainākas, ja ierastās vēršacs vietā olas ietērpsim šādi. Saldo piparu nomazgāju, apsusināju un no tā nogriezu četrus 1 – 1,5 centimetrus biezus apļus. (Ja gribam iegūt īpaši krāšņu ēdienu, jāizvēlas dažādu krāsu paprikas riņķīši.) Pannā uzkarsēju eļļu un cepu tajā papriku no vienas puses vismaz divas minūtes, tad apgriezu un gredzenos iesitu iekšā pa olai, uzkaisīju garšvielas un uz mazas uguns cepu, līdz olu baltumi sarecējuši un kļuvuši balti. Šķīvī olas apbārstīju ar sasmalcinātiem lociņiem. Šādi ceptas, tās galdā varam celt arī kopā ar grauzdētu maizīti.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki