Cepti āboli ar biezpiena krēmu

Sastāvdaļas:
6 āboli, 180 - 200 gramu biezpiena, 2 – 3 ēdamkarotes medus vai iebiezinātā piena ar cukuru, žāvētas dzērvenes un rozīnes, kanēlis, citrona sula.
Tā kā cepeškrāsns tobrīd jau bija uzkarsusi, radās ideja pie viena panašķēties ar ceptiem āboliem. Veidni izklāju ar foliju un mazliet ietaukoju ar eļļu. Āboliem nogriezu “vāciņus” un izdobu serdes, bet vidiņus pārslacīju ar citronu sulu. Pildījumam samaisīju biezpienu ar medu, rozīnēm, žāvētām dzērvenēm un šķipsniņu kanēļa. Piepildīju ābolus ar šo maisījumu un izkārtoju veidnē. Vēl tikai uzliku “vāciņus”, pārliku ar sviesta piciņām un cepu ābolus līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. Ceptus ābolus ar šādu vai citādāku pildījumu, kā arī bez tā varam ēst tāpat, varam vēl pārkaisīt ar pūdercukuru vai arī baudīt ar saldējumu, putukrējumu vai, piemēram, vaniļas mērci.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki