Cēzara salāti ar vistu un makaroniem

Mērcei
2 tējkarotes Dižonas sinepju,
2 ēdamkarotes citrona sulas,
1 tējkarote anšovu pastas,
2 tējkarotes malta ķiploka,
90 g majonēzes,
100 g smalki sarīvēta Parmezāna siera,
2 tējkarotes Vusteršīras mērces.

Makaronu salātiem
1/2 paciņa makaronu (pēc izvēles),
1 iepakojums romiešu salātu,
smalki sagriezta vistas fileja,
baltmaize grauzdēšanai,
Parmezāna siers pasniegšanai.

Pagatavošana:
Vidējā bļodā saputo kopā Dižonas sinepes, citrona sulu, Vusteršīras mērci, majonēzi, malto ķiploku un anšovu pastu, līdz tie ir viendabīgā masā. Noslēgumā iemaisa sarīvēto Parmezāna sieru un 1/4 tējkarotes piparu. Noliek trauku ar mērci malā un sāk gatavot salātus.
Uzkarsē lielu katlu ar ūdeni. Pievieno makaronus, šķipsniņu sāls un vāra aptuveni desmit minūtes. Nokāš makaronus un ievieto tos lielā pasniegšanas traukā.
Kamēr vārās makaroni, pannā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu vistas fileju. Esmu iesākusi fileju cept, pirms tam pannā ieklājot cepamo papīru un to nokaisot ar dažādām garšvielām.
Sagriež romiešu salātus nelielos gabalos, baltmaizi – mazos kubiņos grauzdēšanai. Tam mājas apstākļos izmantoju tosteri. Salātus un gaļu pievieno makaroniem, samaisa, dekorē ar grauzdiņiem un sieru. Pārlej ar pašu gatavoto mērci un pasniedz siltu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki