Cūkgaļa pikantā saldskābajā mērcē

Sastāvdaļas
● 700 gramu liesas cūkgaļas,
● 1 sīpols,
● 4 tomāti,
● 2 sarkanie saldie pipari,
● 1 ābols,
● 2 ēdamkarotes medus,
● 1 ēdamkarote maltas saldās paprikas,
● 1 ēdamkarote karija,
● 1 tējkarote maltu melno piparu,
● pētersīļu lapas.

Cūkgaļas kakla karbonādi sagriezu nelielos gabaliņos un piekaisīju sāli. Sīpolu nomizoju, sagriezu pusgredzenos un piemaisīju gaļai. Piejaucu mazliet adžikas un atstāju ledusskapī apmēram stundu.   Tomātus (ieteicams novilkt miziņas, jo sautējot tās var “sataurēties”) un saldos piparus sagriezu pusripiņās, ābolu – plānās daiviņās. Zaļumus sasmalcināju.
   Gaļu dziļajā pannā cepu bez taukvielām, kamēr viss šķidrums bija iztvaikojis, tad pievienoju saldos piparus un cepu visu līdz zeltainumam. Pēc tam pieliku arī ābolus un cepu vēl vismaz piecas minūtes. Nu pievienoju tomātus, garšvielas un zaļumus. Kad tomāti jau kļuva mīksti, piemaisīju arī medu – saldākai dzīvei – un visu zem vāka sautēju apmēram 20 minūtes, līdz gaļa kļuva mīksta. Ļoti labi garšoja kopā ar vārītiem kartupeļiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki