Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Cūku pupu “humoss”

Sastāvdaļas:
◆ ~200 g lobītu cūku pupu,
◆ 3 ēdamkarotes olīveļļas,
◆ 3 ēdamkarotes rīvēta parmezāna,
◆ 3‒4 piparmētru lapas,
◆ ~¼ daļas svaigi spiestas citrona sulas,
◆ 1 ķiploka daiviņa,
◆ sāls un pipari.

Pagatavošana
Sālsūdenī izvārītas cūku pupas izloba no pākstīm un pašas pupas apvalka ‒ mizas. Notīrītās pupas ar sieru, saspiestu ķiploku, piparmētru lapām un citrona sulu liek virtuves kombainā vai blenderī ar smalcinātāju un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pakāpeniski, pa daļām pievieno olīveļļu, sāli un piparus, līdz iegūta vēlamā “humosa” konsistence un garša. “Humosu” bauda uz svaigas vai grauzdētas maizītes vai krekeriem, cepumiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki