Dārzeņu zupa ar klimpām

Sastāvdaļas:
◆ burkāni
◆ ziedkāposts
◆ brokolis
◆ saulē kaltēti tomāti (ja vēlas)
◆ dārzeņu buljons

Klimpām:
◆ 1 ola
◆ pusglāze piena
◆ milti
◆ parmezāns
◆ cukurs un sāls


Pagatavošana
Burkānus nomizo un sagriež ripiņās vai pusripiņās, liek zupas katlā ūdenī vārīties. Kad ūdens uzvārījies, vēl nogaida kādu brīdi un tad liek klāt ziedkāpostus un brokoļus. Pievieno arī buljona kubiņus un sāli pēc garšas. Kamēr dārzeņi vārās, gatavo klimpas. Bļodā sakuļ olu ar cukuru un sāli, pielej pienu, samaisa, tad pakāpeniski pievieno miltus, līdz masa kļūst vijīga. Beigās pievieno parmezānu. Kad dārzeņi gandrīz gatavi, liek klimpas. Karote, pirms ņemt klimpu mīklu, jāiemērc ūdenī, tad klimpa viegli noslīdēs no tās. Kad klimpas gatavas, zupai pievieno smalki sagrieztus saulē kaltētos tomātus.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki