Gaisīgais rabarberu kēkss

Trauslais rabarberu un mandeļu miltu kēkss būs perfekta piedeva aukstam saldējumam. Piemērots tiem, kuri nepanes glutēnu. Mandeļu miltus var arī aizstāt ar kviešu miltiem.

◆ 400 g rabarberu,
◆ 4 olas,
◆ 100 g mandeļu miltu,
◆ 120 g skābā krējuma,
◆ 150 g cukura,
◆ sviests pannas ietaukošanai.

Rabarberus sagriež un apber ar dažām ēdamkarotēm cukura. Atstāj atsuloties. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumus saputo ar cukuru un krējumu, līdz cukura graudiņi ir izšķīduši. Dzeltenumu masā iemaisa miltus un pēc tam arī olu baltumus. Ietauko cepšanas veidni ar sviestu, lej kēksa masu formā un cep 180°C grādos sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki