Gurķu un sīpolu salāti tomātu mērcē

Sastāvdaļas:
● 2 kilogrami gurķu
● 2 sīpoli
● 2 nelielas ķiploku galviņas
● 240 gramu tomātu mērces
● 800 mililitru ūdens
● 100 mililitru saulespuķu eļļas
● 100 mililitru etiķa
● 100 gramu cukura
● 2 tējkarotes sāls
● melno piparu graudiņi

Šo garšīgo salātu pagatavošana ziemas krājumiem ritēja veikli. Un šim nolūkam varam izmantot arī lielos un pat pāraugušos gurķus. Tos nomazgāju, nomizoju un sagriezu 0,3-0,5 centimetrus biezās pusripiņās. Nomizotus sīpolus sagriezu pusgredzenos, ķiplokus – gabaliņos.
Katlā sajaucu ūdeni, tomātu mērci (pieliku visu 400 gramu burciņas saturu), eļļu, cukuru un sāli. Masu uzvārīju, liku tajā gurķus ar sīpoliem un labi samaisīju. Kad katla saturs atkal uzvārījās, pavārīju visu vismaz 5-10 minūtes. Tad pieliku ķiplokus, melno piparu graudiņus, pielēju etiķi, atkal visu labi samaisīju un vārīju vēl vairākas minūtes. Vārījumu izliku izkarsētās burciņās un aizvākoju. Šos salātus pēc tam varot arī nesterilizēt, tikai burciņas labi jāsasedz līdz pilnīgai atdzišanai.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki