3 olas,
40 g sviesta,
100 g Jāņu
siera,
3 ēd.k. bez kaudzes miltu,
250 ml piena,
sāls,
pipari,
Uz rupjās rīves jāņusieru
sarīvē. Katliņā gatavo bešamela mērci – izkausē sviestu,
pieber miltus un, maisot ar karoti, karsē apmēram minūti, līdz
masa kļūst viendabīga. Katliņu noņem no uguns un pakāpeniski
pievieno pienu, maisot iegūst viendabīgu masu. Liek katliņu
atpakaļ uz uguns un pievieno sarīvēto jāņusieru, sāli un
piparus pēc garšas. Kad mērce gatava, to atstāj atdzist. Tikmēr
atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās
putās. Kad mērce atdzisusi līdz istabas temperatūrai, tajā pa
vienam iemaisa olu dzeltenumus, pēc tam iecilā olu baltumus. Iegūto
masu pilda keramiskajos trauciņos, kas iesmērēti ar sviestu.
Trauciņos lej trešdaļu masas, jo suflē celsies. Suflē cep 180
grādos 20-25 minūtes. Cepšanās laikā nedrīkst vērt vaļā
cepeškrāsns durvis. Suflē pasniedz tūlīt pēc izņemšanas no
cepeškrāsns, jo tas ātri saplok. Var pārkaisīt ar sarīvētu
jāņusieru un pētersīļiem.
Pievieno komentāru