Jūras velšu biezzupa

Pagatavošanas laiks  55 minūtes

Sastāvdaļas:
◆ 6 šķēles bekona,
◆ 1 l ūdens,
◆ 1 tējkarote sāls,
◆ 3 vidēji kartupeļi (400 g), mazgāti, sagriezti kubiņos,
◆ 2 lieli burkāni (250 g), mazgāti, nomizoti, sagriezti šķēlēs,
◆ 750 ml 35% saldā krējuma,
◆ 150 g vārīta omāra, sasmalcināta,
◆ 150 g garneļu,
◆ 200 g pikšas, sagriezta nelielos gabaliņos (var izmantot jebkuru citu zivi, kas garšo un ir pieejama veikalā),
◆ 200 g ķemmīšgliemeņu, svaigu vai atkausētu,
◆ 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu diļļu,
◆ 2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu maurloku,
◆ 1/4 tējkarotes maltu piparu.

Ja izmanto saldētas ķemmīšgliemenes, pirms vārīšanas atkausē.
Bekona šķēles cep pannā, līdz tās ir kraukšķīgas. Bekonu novieto uz virtuves papīra dvieļu loksnēm, lai nosusinātu taukus, pēc tam bekonu noliek malā.
Atkausētās ķemmīšgliemenes liek pannā ar bekona taukiem un cep līdz zeltainai krāsai, apmēram divas līdz trīs minūtes uz vienas puses. Atstāj ķemmīšgliemenes malā.
Lielā katlā ielej ūdeni, pievieno 1/2 tējkarotes sāls, kartupeļus un burkānus. Visu uzvāra, tad samazina karstumu un turpina vārīt uz lēnas uguns, līdz dārzeņi mīksti, apmēram 12 līdz 15 minūtes.
Katlā lej saldo krējumu un atkal uzliek zupu uz lēnas uguns desmit minūtes.
Sasmalcina dilles un maurlokus. Gatavo bekonu ar rokām drupina mazos gabaliņos.
Katlā pievieno vārītu bekonu un visas jūras veltes, izņemot ķemmīšgliemenes. Turpina sautēt piecas minūtes.
Pievieno atlikušo 1/2 tējkaroti sāls un piparus. Viegli samaisa. Katlā pievieno sasmalcinātas dilles un maurlokus un samaisa.
Biezzupu pilda bļodās, pārliecinoties, ka katra porcija saņem pienācīgu daudzumu jūras velšu. Katrai porcijai pa virsu pārliek ķemmīšgliemenes un apkaisa ar svaigām dillēm. Pasniedz karstu.
Ledusskapī var uzglabāt līdz pat trijām dienām.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki