Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Kā iegūt Helovīna svētku garšas?

Helovīna svētki ir ne tikai laiks, kad bērni un jaunieši pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus un dodoties lūgt pie kaimiņiem saldumus, bet tajos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni.

“Tradicionāli Helovīna svētkos goda vieta tiek atvēlēta izgrebtam ķirbim. Ķirbja mīkstumu var izmantot dažādu ēdienu, piemēram, kēksa vai mafinu cepšanai. Garšīgas ir krāsnī ceptas ķirbja šķēles ar garšvielām. Ēdienkarti var papildināt arī ar ātri un viegli pagatavojamām uzkodām – dārzeņiem, Dip mērcītēm, Tex Mex ēdieniem.


Piemēram, papriku var izgrebt līdzīgi kā ķirbi, iegriežot acu un mutes formu, bet tukšo vidu pildot ar burkānu, seleriju nūjiņām. Var arī ēdienu attiecīgi noformēt mazliet baisā Helovīna stilā, piemēram, izvēloties cepumus vai piparkūkas pagatavot ar skeletu zīmējumu. Turklāt tos var sagatavot jau pirms Helovīna svētkiem, izmantojot balto glazūru skeleta kaulu uzzīmēšanai, šokolādes bumbiņas acu vietā, kā arī šokolādes skaidiņas zobu un pirkstu vietā.


Šis vakars var būt īstais, lai kopā ar ģimeni, draugiem dekorētu un izceptu apaļas picas ķirbju formā ar paprikas acīm un muti. Dažādo interesanto ēdienu kopā gatavošanu noteikti novērtēs jaunākie ģimenes locekļi, kā arī skeleta cepumi vai piparkūkas pārsteigs pie durvīm klauvējošos mošķīšus – kaimiņu bērnus,” radīt īpašu Helovīna noskaņu rosina AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.


Ja šo vakaru paredzēts pavadīt kopā ar vēl citiem Helovīna svētku cienītājiem, viesus uz ballīti var ielūgt ar īpaša dizaina elektronisko ielūgumu, ko katrs var izveidot mājaslapā https://www.santamariaworld.com/lv/garsa/helovins/


Turpat pieejamas arī 23 Helovīna tematikai atbilstošas dziesmas.


* * *

Kartupeļu daiviņas à la Tex Mex


4 porcijas

Kartupeļu daiviņas ar patīkamu Tex Mex pieskārienu! Pasniedziet kā uzkodas ar skābo krējumu, kas papildināts ar svaigiem maurlokiem.

1 pac. Santa Maria Fajita Spice Mix Original

1 kg kartupeļi

2 ēd.k. eļļa


Pasniegšanai


skābais krējums

sasmalcināti svaigi maurloki


Pagatavošana


  1. Uzkarsējiet krāsni līdz 200 °C.

  2. Sagrieziet kartupeļus un samaisiet daiviņas ar eļļu un fahitas garšvielām.

  3. Cepiet kartupeļu daiviņas 30-40 minūtes, līdz tās patīkami brūnas un kārtīgi gatavas.

  4. Pasniedziet uzreiz!


Parmezāna un vistas nageti ar kāpostu salātiem


Kraukšķīgi vistas gaļas nageti ar Parmezāna sieru un svaigu kāpostu salātiem.

Kraukšķīgos nagetus pasniedziet kopā ar svaigo kāpostu salātiem!


4 porcijas


Vistas nageti


500 g vistas stilbiņu fileja

1 iepakojums Santa Maria Crispy Chicken Spice Mix

100 ml rīvēts Parmezāna siers


Kāpostu salāti


100 ml majonēze

1 ēd.k. krēmsiers

1 iepakojums Santa Maria Dip Mix American Ranch

200 g baltais kāposts

0.25 galviņa lapu kāposts

1 burkāns

1 laima sula

Santa Maria Rock Salt


Pagatavošana

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 225 °C.

  2. Sagrieziet vistas fileju 3x3 cm gabaliņos.

  3. Lielā bļodā samaisiet garšvielu maisījumu vistas gaļas panēšanai ar rīvētu Parmezāna sieru.

  4. Pievienojiet vistas gaļas kubiņus un labi apmaisiet, lai visi gabaliņi ir pilnībā pārklāti ar maisījumu.

  5. Uz cepamās plātnes izklājiet cepamo papīru. Uzlieciet vistas gaļu uz cepamās plātnes un cepiet krāsnī 15-20 minūtes.

  6. Pagatavojiet mērci no majonēzes, krēmsiera un dip mērces maisījuma. Nolieciet malā.

  7. Sagrieziet balto un lapu kāpostu, sarīvējiet burkānu. Ieberiet bļodā, pārslakiet ar izspiesta laima sulu un sajauciet kopā ar mērci. Pievienojiet sāli pēc garšas.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki