Kabaču sautējums

Sastāvdaļas:
◆ 2 nelieli kabači vai cukīni,
◆ 2 kartupeļi,
◆ 2 burkāni,
◆ 4 tomāti,
◆ 1 mazs sīpols,
◆ 2‒3 ķiploka daiviņas,
◆ sāls, pipari un Vidusjūras vai brušetas garšvielu maisījums,
◆ eļļa cepšanai.

Pagatavošana:
Sagriež kabaci centimetru biezās ripiņās un uz pannas eļļā apcep zeltaini brūnus. Nomizo kartupeļus un arī sagriež centimetru biezās ripiņās. Cepamtraukā vai katliņā kārto apceptos kabačus, pārkaisa ar sāli un izvēlēto garšvielu maisījumu. Pa virsu kabačiem kārto kartupeļus un pievieno garšvielas. Turpina kārtot pa kārtām kabačus un kartupeļus, līdz trauks gandrīz pilns. Uz pannas eļļā liek cepties smalki sagrieztus sīpolus, caur spiedi izspiestus ķiplokus un sarīvētus burkānus. Ļauj kādu laiku pasautēties, tad pievieno sagrieztus tomātus, sautē 5‒10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Kad tomāti un burkāni izsautējušies, iegūto masu liek pa virsu kabaču un kartupeļu kārtojumam. Sautējumu var gatavot gan cepeškrāsnī, gan uz plīts. Ja izvēlamies gatavot cepeškrāsnī, apklājam cepamtrauku ar foliju un cepam 180 grādos, līdz kartupeļi mīksti. Pasniedz kopā ar skābo krējumu un svaigiem pētersīļiem.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki