Kārtainais biezpiena un zemeņu deserts

Sastāvdaļas:
● biezpiens
● skābais krējums
● pūdercukurs
● zemenes
● vaniļas cukurs
● cepumi

Baltajai kārtai saputoju kopā biezpienu, skābo krējumu un pūdercukuru, piekaisot garšai arī vaniļas cukuru. Ar skābā krējuma daudzumu varam mainīt, cik bieza būs šī masa. Zemenes jāsasmalcina biezenī, atliekot vairākas veselas ogas ēdiena rotāšanai. Tam gan varam izmantot arī sablendētas saldētās ogas, kamēr svaigās vēl nav pieejamas lielākā daudzumā.

Desertu vēlams kārtot stikla trauciņos, lai izskatās kārdinošāk un krāšņāk. Šoreiz izveidoju divus dažādus variantus. Vienā trauciņā vispirms liku ogu biezeni, tad biezpiena masu, sasmalcinātus cepumus ar šokolādes garšu, pēc tam - atkal zemeņu biezeni, biezpiena kārtu un sasmalcinātus cepumus, ko visu rotāju ar svaigām ogām. Otrā trauciņā apakšā liku biezpiena kārtu, pēc tam sasmalcinātus cepumus, tad atkal biezpienu, bet virsū – zemeņu biezeni un svaigu zemeni. Variantu te ir daudz. Kārtas varam veidot arī nelielās stikla burciņās. Skābā krējuma vietā varam izmantot putukrējumu, bet sastāvdaļu klāstu papildināt ar krēmsieru, šokolādi, sīrupu vai ko citu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki