Kārtainās mīklas drumstalrausis

Rausi gatavojam kantainajā formā (27x15 cm).

Pamatnei:
2 lielās plāksnes kārtainās mīklas (katra plāksne 100 g).

Pildījumam:
4-5 vidēji lieli, skābi āboli (vislabāk antonovka),
50 g sviesta,
kanēlis - pēc garšas,
dažas ēdamkarotes brūnā cukura.

Drumstalām:
100 g miltu,
100 g pilngraudu auzu pārslu,
70 g cukura,
100 g auksta sviesta.

Pagatavošana
Kārtaino mīklu atkausē. Pa to laiku pagatavo pildījumu.
Ābolus nomizo, attīra un sagriež gabaliņos. Pannā izkausē sviestu, liek cepties ābolus. Apber tos ar cukuru un kanēli. Regulāri maisot, ābolus cep, līdz tie ir izšķīduši.
Drumstalām – sajauc kopā sausās sastāvdaļas, pievieno mazos kubiņos sagrieztu aukstu sviestu, ar rokām masu maisa, līdz izveidojusies drupačām līdzīga masa.
Kārtainās mīklas plāksnes ar garākajām malām liek tā, lai viena ir nedaudz virs otras. Ar dakšiņu saspiež, lai abas plāksnes būtu savienotas kā viena. Izrullē, līdz tā ir tik liela, ka tiek noklāta trauka apakša un ir vēl maliņas. Izlīdzina ābolu masu un apber ar drumstalām.
Liek cepties 180 grādos aptuveni 25 minūtes, tad krāsns temperatūru palielina līdz 200 grādiem un cep vēl 10 minūtes, līdz rausis iegūst vēlamo brūnumu.
Pirms griešanas to pilnībā atdzesē.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki