Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Kārtainās mīklas plātsmaize

Nepieciešams: 400–500 g kārtainās mīklas plāksnes

300 g zemeņu

120 g cukura

1 ēdamkarote kartupeļu cietes

3 olas

1 ēdamkarote vaniļas cukura

180 g biezpiena

150 g skābā krējuma

Kārtaino mīklu atlaidina istabas temperatūrā vai ledusskapī attiecīgi pēc norādījumiem uz iepakojuma. Zemenes sagriež smalkos gabaliņos, apber ar dažām ēdamkarotēm cukura un atstāj atsuloties. Puto kopā cukuru, vaniļas cukuru un olas. Ieputo klāt biezpienu (ja biezpiens graudains, to vispirms izberž caur sietu). Iemaisa masā krējumu un cieti. Kārtainās mīklas plāksnes saliek kopā tā, lai viena būtu pavisam nedaudz uz otras. Ar dakšiņu saspiež savienojuma vietas. Nedaudz izrullē. Ieklāj ar sviestu ieziestā cepamajā traukā, veidojot maliņas. Sagatavotajā pildījumā iemaisa zemenes (sula, kas izveidojusies, jānolej nost). Iegūto masu lej kārtainajā mīklā. Cep 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī kādas 50 minūtes. Pirms rauša griešanas tas noteikti ir jāatdzesē, vislabāk, ja ir iespējams to atstāt ledusskapī uz pāris stundām, citādi pildījums juks ārā.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki