Kartupeļu plācenīši

Ja no iepriekšējās dienas pusdienām ir palikuši pāri vārīti kartupeļi, nākamās dienas pusdienām var izcept kartupeļu plācenīšus. Lai pagatavotu tos, nepieciešams:
    ◆ 500 g vārītu kartupeļu (jau izvārītu bez mizas),
    ◆ 40 g rīvēta siera,
    ◆ 1 ola.
Kartupeļus sasmalcina ar dakšiņu vai stampiņu. Sablendēt šoreiz labāk nevajag, jo masai jābūt nedaudz graudainai, lai vieglāk būtu veidot plācenīšus. Iemaisa sarīvēto sieru, olu un garšvielas pēc vēlēšanās (sāls, maltie pipari, paprikas pulveris u. c.). Ja masa tāda, ka tomēr plācenīšus īsti nevar izveidot, pievieno klāt nedaudz miltu. Cep sakarsētā pannā, līdz zeltaini brūni.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki