Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Katlā gatavots popkorns

Lai sagrauzdētu 150–200 g kukurūzas graudu, ir nepieciešams 5 l katls ar biezu apakšu un vāku. Ja katliņš nav tik liels, jāņem mazāk kukurūzas graudu. Vēl būs nepieciešama sviesta pika (ap 50 g), kā arī piedevas pēc vēlēšanās – sāls, rīvēts siers, kanēlis, šokolāde, īsāk sakot, te jau vieta fantāzijai.
Katlu sakarsē uz mazas uguns, izkausē sviestu, ber iekšā kukurūzas graudus un uzliek vāku. Pēc pāris minūtēm būs dzirdami paukšķi. Ik pa laikam katlu, nenoņemot vāku, sakrata, lai popkorns nepiedegtu. Kad paukšķi dzirdami retāk, popkorns gatavs. Svarīgi ir katlu ik pa laikam sakratīt, lai tas nepiedegtu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki