Kēksiņi ar pildījumu

100 gramu miltu, 50 gramu mannas, 50 gramu pūdercukura, 1 tējkarote cepamā pulvera, 1 ola, 40 mililitru augu eļļas, 100 mililitru piena, biezs ievārījums.

Miltus, mannu, pūdercukuru, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls labi samaisīju. Atsevišķi sakūlu olu, augu eļļu un pienu. Šķidrās un sausās izejvielas samaisīju kopā. Kēksiņu veidnes iedobītes nedaudz ietaukoju ar eļļu un katrā izliku pa apmēram 1,5 ēdamkarotēm mīklas. Vidū savukārt – pa tējkarotei bieza pašas vārīta ābolu un apelsīnu ievārījuma. To pārklāju ar mīklu tā, lai pildījums paliek iekšpusē. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. Kēksiņus vēl varam izrotāt pēc savas izvēles – dažiem šoreiz pārsmērēju kakao krēmu un uzkaisīju konditorejas krāsainos dekoriņus.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki