Ķirbji ar zirnīšiem un kariju

Sastāvdaļas:
400 gramu ķirbja,
250 gramu sarīvētu tomātu,
120 gramu zaļo zirnīšu,
150 mililitru buljona,
1 sīpols,
2 ķiploka daiviņas,
0,5 tējkarotes kaltēta ingvera,
0,5 tējkarotes karija,
čili pipari,
rīvēts muskatrieksts, sāls.

Lai baudītu šo garšīgo ķirbju ēdienu, vispirms nomizoju un smalki sagriezu sīpolus un ķiplokus. Tomātus pārgriezu uz pusēm un sarīvēju uz rupjās rīves, tādējādi atbrīvojoties no mizām. Gabalu ķirbja nomizoju un sagriezu kubiņos.
   Dziļajā pannā uzkarsēju augu eļļu, liku tur viegli apcepties sīpolus, ķiplokus un garšvielas. Tad pievienoju ķirbjus un pacepu apmēram piecas minūtes. Pēc tam pieliku arī tomātus un pielēju buljonu. Visu labi samaisīju un uz nelielas uguns gatavoju ēdienu, līdz ķirbji mīksti, – tas atkarīgs no šķirnes. Visbeidzot piejaucu arī konservētos zaļos zirnīšus un pakarsēju vēl 3 – 5 minūtes.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki