Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ķirbju creme-brûlée

Ķirbju creme-brûlée, iespējams, ir pati radošākā recepte desertam no rudens skaistuļa ķirbja.
Sastāvdaļas

4 olas dzeltenumi

350 g saldā krējuma

120 g ķirbju biezeņa


1 tējk. kanēļa,

šķipsniņa muskatrieksta

*1 ēdamk. medus (var nepievienot)


Pagatavošana


  1. Pagatavo ķirbju biezeni - ķirbju mīkstumu bez mizas cep cepeškrāsnī vai tvaicē, kamēr tas mīksts un pēc tam sablendē.
    Katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanas brīdim (bet neuzvāra, izslēdz uguni, kad šķidrums uzmet pirmo burbuli).

  2. Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar ķirbju biezeni, kanēli, muskatriekstu un medu (medus pievienošana nav obligāta - kanēlis un ķirbis jau dos dabīgu saldumu).

  3. Iemaisa olu dzeltenumu masā saldo krējumu.

  4. Izkāš iegūto masu caur sietu un izlej 4 mazos karstumizturīgos trauciņos.

  5. Trauciņus liek lielākā, dziļākā cepamformā un formu līdz pusei piepilda ar verdošu ūdeni.

  6. Cep līdz 160 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī ~20 minūtes.

  7. Izņem no cepeškrāsns, atdzesē un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki