Ķirbju un biezpiena pankūkas

Sastāvdaļas
● 220 gramu ķirbja mīkstuma,
● 180 gramu biezpiena,
● 1 glāze miltu,
● 2 olas,
● 4 ēdamkarotes cukura,
● ½ tējkarotes sodas,
● šķipsniņa sāls, vaniļas cukurs, augu eļļa.

Ķirbja mīkstumu sagriezu gabaliņos un nelielā ūdens daudzumā izvārīju mīkstu. Pēc tam šķidrumu nolēju, bet ķirbi ar kartupeļu stampiņu saberzu biezenī un atdzesēju.
Oranžajam biezenim pievienoju olas, cukuru, vaniļas cukuru garšai, biezpienu, šķipsniņu sāls un saputoju viendabīgā masā. Šķidrajai masai piemaisīju kopā ar sodu izsijātus miltus. Ar karoti liku mīklu uz pannas un cepu pankūkas augu eļļā no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas. Labi garšoja gan ar skābo krējumu, gan ar ogām bagātu ievārījumu, gan bez tā visa.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki