Ķirbju un žāvētu augļu konfektes

Sastāvdaļas:
1/2 kilograma svaiga ķirbja,
1 glāze cukura,
2 – 3 cidonijas,
50 gramu žāvētu aprikožu,
50 gramu žāvētu plūmju bez kauliņiem,
150 gramu lazdu riekstu kodolu,
100 gramu rīvētas šokolādes.

Riekstus gan izmantoju mazāk, tos uz sausas pannas mazliet pacepu, tad notīrīju miziņas un kodolus sadrupināju. Žāvētās aprikozes un plūmes noskaloju un smalki sagriezu. Ķirbi nomizoju un sarīvēju uz rupjās sakņu rīves. Veselīgā garduma pagatavošanai jāizmanto arī cidonijas – skābumiņam. Šoreiz tikai vēl sīkāk sagriezu sukādes, kas bija palikušas pēc sīrupa noliešanas, bet svaigās būtu jānoskalo, jāizgriež serdītes un mīkstums smalki jāsarīvē.
Ķirbjus un cidonijas samaisīju ar cukuru un liku vārīties uz lēnas uguns, līdz masa sabiezēja, pēc tam pievienoju sagrieztos žāvētos augļus un turpināju karsēt, līdz katliņa saturs jau bija grūti apmaisāms. Tad to no uguns noņēmu un iejaucu sadrupinātos riekstus. Masu, kas garšas ziņā atgādināja lielkonfektes “Miks” pildījumu vai nedaudz pat - “Serenādes”, atdzesēju līdz istabas temperatūrai un pēc tam ar tējkaroti veidoju trifelēm līdzīgas konfektes. Sākotnēji biju domājusi tās apmērcēt izkausētā tumšajā šokolādē, taču tad radās ideja ar mīklas rulli sasmalcināt dažus šokolādes cepumus un konfektes apviļāt brūnajās drupatās. Veseli ēduši!


Pievieno komentāru

Ēdamprieki