Krāšņais apelsīnu želejas deserts

Sastāvdaļas:
● apmēram 200 gramu rozīņu
● 1-2 apelsīni
● 1 kivi
● 500 mililitru apelsīnu sulas
● 4 tējkarotes želatīna
● zemenes

Kamēr mūsu dārzos augļi un ogas vēl nav pieejami, gardu desertu varam pagatavot arī no veikalos iegādājamajiem siltzemju labumiem. Želatīnu uzbriedināju apelsīnu sulā, pēc tam maisot uz lēnas uguns neuzvārot izšķīdināju. Ja sula paskāba, turpat varam iekaisīt arī mazliet cukura. Stikla trauciņu apakšā liku noskalotas un uzbriedinātas rozīnes, gabaliņos sagrieztas apelsīnu daiviņas un pārlēju ar sulas želeju. Ievietoju trauciņus ledusskapī, lai tā sastingst. Pēc tam želeju izrotāju ar nomizotu un sagrieztu kivi, kā arī zemenēm. Pēc vēlēšanās desertu vēl varam papildināt ar kādu saldējuma bumbiņu – šoreiz saldētavā vēl atradās lavandu un melleņu garduma kārbiņa. Krāsaini un garšīgi!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki