Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Krāsnī cepti āboli

Cepeškrāsnī ceptu ābolu smarža man atgādina bērnību. Laukos bieži vien svētdienas vakaros, kamēr gatavojās vakariņas, plītī tika cepti āboli. Arī šis deserts neprasa daudz laika sagatavošanai un reti kuram negaršo.
Ābolus pārgriež uz pusēm un izņem serdes daļu. Kārto stikla traukā, kurā ieliets ūdens. Pēc vēlēšanās uzkaisa kanēli un var arī cukuru. Cep 200°C grādos sakarsētā cepeškrāsnī, līdz āboli mīksti. Ēd kopā ar putukrējumu, saldējumu vai grieķu jogurtu. Ļoti labi garšo, ja pa virsu vēl pārkaisa grauzdētas auzu pārslas, riekstus vai musli.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki