Krāsnī cepti kartupeļi ar cieto sieru

10 vidēja izmēra kartupeļi,
50 g sviesta,
pētersīļi,
2 daiviņas ķiploka,
100 g rīvēta cietā siera,
sāls pēc garšas,
zaļumi pēc izvēles –
dilles, pētersīļi, lociņi.

Pagatavošana:
Kartupeļus rūpīgi nomazgā, notīra (izmantoju trauku mazgāšanas sūklīša abrazīvo pusi) un nemizotus sālsūdenī vāra 15‒20 minūtes. Kad gatavi, kartupeļus nokāš. Kartupeļus ar stampiņu vai šķīvja apakšu nedaudz saplacina tā, lai neizjūk, un kārto uz cepampannas. Sarīvētajam sieram pieliek sakapātus zaļumus un ķiploku.  Ja nepieciešams, pēc garšas kartupeļiem pievieno sāli, uzber sieru ar garšaugiem un pa virsu liek sviesta piciņu. Kartupeļus cepeškrāsnī cep 20 minūtes 200 oC, līdz tie zeltaini un kraukšķīgi.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki