Maltās gaļas veltnis ar kāpostu un sēņu pildījumu

Sastāvdaļas:

● 600 gramu maltās gaļas, 
● 1 rupjmaizes šķēle, 
● 1 neliels sīpols, 
● 1 ķiploka daiviņa, 
● 1 ola, 
● 1 olas baltums, 
● malti melnie pipari, sāls, eļļa; 

kāpostu pildījumam – 
● 250 gramu svaigu kāpostu, 
● ½ paprikas, 
● ½ sīpola, 
● 100 gramu siera, 
● 1 ēdamkarote tomātu pastas, 
● ½ tējkarotes maltas paprikas, 
● sāls, eļļa; 
        
sēņu pildījumam - 
● 200 gramu šampinjonu, 
● ½ sīpola, 
● malti pipari, sāls, eļļa.

Ja ēdiena gatavošanai atļausimies veltīt vairāk laika un ar izdomu parosīsimies virtuvē, izdosies uzburt svētdienīgākus ēdienus un uzklāt saviem mīļajiem svētku galdu.
   Lai tiktu pie šāda kārdinoša pildīta veltņa, vispirms rupjmaizes šķēli bez garozas izmērcēju ūdenī, pēc tam nospiedu un samaisīju ar malto gaļu un olu, pievienoju sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, sāli, piparus un atstāju uzbriest.
   Pildījumam šoreiz izmantoju savā sulā konservētos šampinjonus, tos un sīpolu sagriezu. Vispirms pannā ar uzkarsētu augu eļļu apcepu sīpolus, tad pieliku sēnes un cepu, līdz šķidrums iztvaikojis. Piekaisīju piparus, sāli un atdzesēju.
   Otra veida pildījumam sīki sagriezu kāpostus, saldo piparu un sīpolus. Pannā ar uzkarsētu eļļu cepu dārzeņus līdz zeltainumam, pēc tam pievienoju ar 80 mililitriem ūdens un tējkaroti cukura sajauktu tomātu mērci, piekaisīju garšvielas un sautēju zem vāka, kamēr iztvaikojis viss šķidrums, tad atdzesēju.
   No paredzētajiem produktiem nolēmu cept divus veltņus – tā bija vieglāk to visu “savaldīt”. Uz folijas loksnes uzklāju dubultu pārtikas plēvīti un liku uz tās pusi maltās gaļas masas, veidojot taisnstūri. Gaļai vispirms uzklāju pusi kāpostu pildījuma, apkaisīju ar rupji sarīvētu sieru, pēc tam virsū liku pusi sēņu pildījuma. Uzmanīgi ceļot plēves malas uz augšu, visu satinu ruletē, aizlipināju abus galus, lai pildījums nerēgojas ārpusē, tad veltni ieziedu ar viegli saputotu olas baltumu un ietinu ar eļļu ietaukotā folijā. Tāpat veidoju otru ruleti. Cepu tās līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20, tad foliju pavēru, pārsmērēju ruletes ar vēl atlikušo olas baltumu un cepu līdz gatavībai. Galdā tās varam pasniegt gan karstas, gan arī jau atdzisušas.

 

Pievieno komentāru

Ēdamprieki