Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Marinēts tofu

Gatavošanas laiks: 10 min + laiks marinēšanai.

Sastāvdaļas

300-350 g cietā tofu,

200 ml olīveļļas (vai 50/50 olīveļļas un rapšu eļļas maisījums),

10-15 smalki sakapātu saulē kaltētu tomātu,

100 g smalki sakapātu melno olīvu,

1 ēdamk. smalki sakapāta svaiga rozmarīna,

1 ēdamk. svaiga timiāna lapiņu,

2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas,

1 tējk. Ķimeņu,

šķipsniņa čili piparu pulvera vai citu aso piparu,

sāls, melnie pipari.


Pagatavošana

  1. Sagriez tofu 1x1 cm kubiņos un liec to puslitra burkā vai citā tāda paša apjoma traukā.

  2. Bļodā rūpīgi samaisi visas pārējās receptes sastāvdaļas.

  3. Pārlej eļļas maisījumu pāri sieram, uzliec burkai vāku vai aptin trauka virsmu ar pārtikas plēvi un atstāj uz 3-4 stundām marinēties istabas temperatūrā (ja izmanto tikai olīveļļu, tad sieru nevajag likt ledusskapī, jo olīveļļa vēsumā sastingst. Ja marinādei izmanto olīveļļas un rapšu eļļas maisījumu, tad var uzglabāt arī ledusskapī).

  4. Baudi sieru kopā ar iecienītu maizi vai grauzdiņiem!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki