Mazie drumstalu kēksiņi 1

Rabarberu vietā var likt arī dažādas mazās ogas, piemēram, brūklenes, mellenes u.c. Ja gribas kēksiņus pārvērst par smalkām kūciņām, drupaču vietā tiem var uzklāt putukrējuma cepurīti.
◆ 260 g kviešu miltu,
◆ 1½ tējkarote cepamā pulvera,
◆ ½ tējkarote sāls,
◆ 100 g sviesta,
◆ 150 g cukura,
◆ 2 olas,
◆ 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
◆ 150 ml piena,
◆ 250 g smalki sagrieztu rabarberu.

Drumstalām:
◆ 3 ēdamkarotes cukura,
◆ 1 ēdamkarote miltu,
◆ 2 tējkarotes eļļas.

Rabarberus apber ar cukuru un atstāj atsuloties. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Sajauc kopā drumstalu sastāvdaļas. Citā bļodā sakuļ cukuru ar izkausētu sviestu. Pievieno olas, vaniļas cukuru. Saputo, līdz masa viendabīga. Pievieno pienu un samaisa. Pa daļām iemaisa miltu masu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C grādiem. Mafinu pannā liek mafinu papīrīšus un kēksiņu masu 2/3 no tilpuma. Pārber ar drupačām un cep ap 30–40 minūtēm, līdz kēksiņi zeltaini brūni.

Pievieno komentāru

Komentāri 1

Daina k

Kur palika rabarberi? Kur jāpievieno?

pirms 10 mēnešiem, 2020.07.10 12:36

Ēdamprieki