Omlete ar zemenēm un baziliku

Sastāvdaļas
● 4 olas
● 2 ēdamkarotes pūdercukura
● 1 ēdamkarote miltu
● 30 gramu sviesta
● citronu sula
● vaniļas cukurs,
● sāls
● 300 gramu zemeņu
● bazilika lapiņas

Zemenes noskaloju un sagriezu gabaliņos, apkaisīju ar ēdamkaroti pūdercukura. Olām baltumus atdalīju no dzeltenumiem. Dzeltenumus saberzu ar atlikušo pūdercukuru, piekaisīju vaniļas cukuru, sāli, miltus un visu sakūlu. Olu baltumus savukārt kopā ar kādu citronu sulas pilīti saputoju stingrās putās un iecilāju mīklā. Izcepu omletes – no šī daudzuma iznāca divas pa visu pannu. Izceptajām omletēm pa virsu izliku zemenes, sasmalcinātas bazilika lapiņas un satinu rullīšos. Pirms baudīšanas vēl pārkaisīju ar pūdercukuru.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki