Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Paša gatavoti kārumi

 AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā trīs gardas idejas, kā palutināt savus mīļotos svētkos. Ar ēdieniem, tāpat kā ar mīlestību, mēdz būt dažādi - vieni dod priekšroku saldiem, citi sāļiem vai pat pikantiem, tādēļ izvēlies visatbilstošāko!

Kartupeļu mafini ar sieru un bekonu (18 gab.)

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" kartupeļu pankūku maisījuma

  • 100 g "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu “Ekstra”

  • 300 ml piena

  • 100 g skābā krējuma

  • 1 ola

  • 60 ml eļļas

  • 60 g sviesta

  • 1/2 tējk. sāls

  • 2 tējk. cepamā pulvera

  • 250 g "Krievijas" siera

  • 200 g bekona šķēlīšu


GGatavošana:

  1. Traukā sajauc sauso kartupeļu pankūku maisījumu ar kviešu miltiem, cepamo pulveri, sāli, gabaliņos sakapātām bekona šķēlītēm un sarīvētu sieru.

  2. Citā traukā samaisa izkausētu sviestu ar eļļu, skābo krējumu, pienu un olu.

  3. Abu trauku saturu sajauc kopā un atstāj ievilkties 10 min. Pagatavoto mīklu pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).

  4. Mafinus gatavo 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 35 - 40 min,  pasniedz siltus.


Šokolādes mafini ar zemesriekstu sviesta pildījumu (14 gab.)

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" šokolādes mafinu maisījuma

  • 200 ml auksta ūdens

  • 100 ml eļļas


Pildījumam:

  • 180 g krēmsiera

  • 130 g zemesriekstu sviesta

  • 70 g cukura

  • 1 ola


GGatavošana:

  1. Mafinu maisījumu ieber traukā, samaisa ar eļļu un aukstu ūdeni.

  2. Pagatavo mafinu pildījumu - samaisa krēmsieru, zemesriekstu sviestu, cukuru un olu.

  3. Papīra formiņās vispirms izlīdzina nepilnu ēdamkaroti mafinu mīklas, tad liek tējkaroti pildījuma un pēcāk formiņas piepilda ar mīklu (gandrīz pilnas).

  4. Mafinus liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 25 min.



Mafini ar citronu pildījumu un olbaltuma cepurīti (12 gab.)

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" citronu kēksa maisījuma

  • 160 ml ūdens

  • 110 ml eļļas

  • 70 g skābā krējuma

  • 1 ēd. k. rīvētas citrona miziņas


Pildījumam:

  • 100 g cukura

  • 80 ml citrona sulas

  • 80 g sviesta

  • 4 olu dzeltenumi


Olbaltuma cepurītei:

  • 2 olu baltumi

  • 100 g pūdercukura


GGatavošana:

  1. Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un sajauc.

  2. Mīklu atpūtina 10 min, tad pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).

  3. Mafinus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 min, pēcāk atdzesē.

  4. Pagatavo pildījumu - katliņā lej citronu sulu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā 8 - 9 min, līdz masa sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu atstāj atdzist un sabiezēt 2 - 3 h.

  5. Mafiniem vidū ar nazīti izgriež 1,5 cm diametra bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.

  6. Pagatavo olbaltuma cepurīti - ar mikseri apmēram minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojusies gaisīgas, bet stingras putas.

  7. Olbaltumu ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 – 20 min, līdz olbaltums kļuvis stingrs.


Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki