Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Pēc rallija: veldzējošu kokteiļu receptes paģiru rītam

Lai kā mēs censtos, katram dzīvē var gadīties, ka otrais rīts pēc labas ballītes ir grūts, jo esam pārspīlējuši ar patērētā alkohola daudzumu. Lai mazinātu paģiru sekas un sevi palutinātu ar kādu spirdzinošu dzērienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar alkohola outletu “AlkOutlet Dzērieni un vīni” piedāvā izmēģināt divus kokteiļus, kas palīdzēs atgūt možumu, ja iepriekš iedzerts pārāk daudz! Protams, šīs receptes var noderēt arī citreiz, un lai nobaudītu šos dzērienus, nav obligāti jāgaida rīts pēc “vētrainas” ballītes!

Melleņu un kazeņu bezalkoholiskais mohito ar medu

Sastāvdaļas (2 lielām glāzēm)

~20 piparmētru lapas

3 ēdamk. svaigi spiestas laima sulas

2 ēdamk. medus

1 glāze (250 ml) melleņu-kazeņu sulas vai nektāra (var izmantot tikai melleņu)

1 glāze (250 ml) gāzēta minerālūdens vai club soda

ledus kubiņi

 

Rotāšanai

svaigas vai saldētas mellenes

piparmētru lapas

laima šķēles

 

Pagatavošana

Katrā glāzē lieciet pa ~10 piparmētru lapām un kārtīgi saspaidiet, lai «izvilktu» no tām aromātu. Šeikerī vai krūkā sajauciet medu, melleņu-kazeņu sulu un laima sulu. Piepildiet glāzes ar ledu, pielej melleņu sulas maisījumu, tad piepildi glāzes ar minerālūdeni vai sodu. Rotājiet ar piparmētru lapām, mellenēm, laima šķēlēm un baudiet veldzējošo spirdzinājumu!

 

Eksotiskais džuleps (satur nedaudz alkohola)

Sastāvdaļas

1 glāze (250 ml) ananasu sulas

1 glāze (250 ml) apelsīnu sulas

1 apelsīns

sula no 1 laima

ledus kubiņi

1 buntīte smalki sakapātu piparmētru lapiņu

Eila vai lāgera tipa alus, lai piepildītu glāzes

 

Rotāšanai

laima sķēlītes

piparmētru lapas

ananāsu šķēles


Pagatavošana

Sagrieziet apelsīnu ripiņās, tad ripiņas vēl ceturtdaļās, sadaliet pa glāzēm un saspaidiet, lai izdalās sula. Glāzēs pievienojiet ledu, sakapāto piparmētru gabaliņus, samaisiet ar apelsīnu gabaliem. Katrā glāzē pielej ananasu un apelsīnu sulu vienādās proporcijās. Pielejiet laima sulu. Glāžu atlikušo daļu piepildiet ar savu iecienītāko eila vai lāgera tipa alu. Rotājiet ar piparmētru lapām, laima un ananasu šķēlēm un baudiet!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki