Pelēko zirņu salāti

Sastāvdaļas:
200 gramu pelēko zirņu, 100 gramu kūpinātas gaļas, 1 svaigs garais gurķis, 1 sarkanā saldā paprika, 1 sarkanais sīpols; mērcei – 200 gramu skābā krējuma, sīpolu lociņi, 1 tējkarote mārrutku, sāls, pipari pēc garšas.

Latviešu lepnums un gardums, kā arī viens no populārākajiem ēdieniem Ziemassvētku galdā ir pelēkie zirņi – tie, pēc ticējumiem, esot jāēd, jo tad būšot daudz naudas. Taču zirņi nedrīkstot palikt pāri, lai nākamajā gadā nebūtu jālej asaras. Ja nu tomēr tie tā īsti negaršo, pelēkos zirņus varam pagatavot arī citādāk, piemēram, salātos. Šādu recepti jau izmēģināju, un pēc minūtēm 20 tie bija gatavi.
Šoreiz biju iegādājusies jau izvārītus zirņus. No sēkliņām atbrīvotu saldo piparu, nomizotu sīpolu, gurķi un kūpināto gaļu sagriezu nelielos kubiņos, visu samaisīju un pievienoju arī vārītos pelēkos zirņus. Mērcei sagriezu sīpolu lociņus, sajaucu ar skābo krējumu un mārrutkiem, pēc garšas piekaisot arī sāli un piparus. Visbeidzot mērci piemaisīju salātiem. Garšoja ļoti labi!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki