Piena ķīselis ar ķirbjiem

Sastāvdaļas:
400 gramu ķirbja,
½ litra piena,
25 grami sviesta,
25 grami kartupeļu cietes,
100 gramu cukura,
šķipsniņa sāls,
vaniļas cukurs garšai.

Bieži vāru piena ķīseli, taču šoreiz izmantoju nevis ierasto, bet citādāku recepti.Ķirbi nomizoju, sagriezu gabaliņos un izvārīju mīkstu nelielā ūdens daudzumā, tad ūdeni nolēju, bet mīkstumu sastampāju biezenī. Pēc tam uzvārīju pienu kopā ar četrām ēdamkarotēm cukura, piekaisīju arī vaniļas cukuru garšai. Pievienoju katliņā sviestu un pagatavoto ķirbju biezeni, kā arī pirms tam aukstā novārītā ūdenī izšķīdinātu ēdamkaroti ar kaudzi kartupeļu miltu. Visu labi samaisīju un uzvārīju. Atdzesētu ķīseli tad varam baudīt ar kādu augļu mērci – ļoti labi garšoja ar cidoniju sīrupu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki