Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Pīrādziņi, kas ļauni nesmejas par cepēju 2

Ja ar klasisko rauga mīklu neesi draugos (pīrāgi izskatās pēc smejošām mutēm ar izbirušiem zobiem), iesaku nākamreiz izmēģināt šos vienkāršos speķrausīšus, kas nevar nesanākt.

Nepieciešams:
◆ 1 kg miltu
◆ 200 g sviesta
◆ 1 paciņa sausā rauga
◆ ~1 glāze ūdens
◆ ½ glāze cukura
◆ šķipsniņa sāls
◆ 1 ola
◆ šķiņķītis, cauraudzītis vai speķis, sīpols, malti melnie pipari vai marmelādes konfektes (pildījumam)

Mīkstu sviestu sakuļ ar sāli un cukuru. Miltos ieber sauso raugu un pa glāzei iesijā sviestā, ar rokām maisot, lai veidotos drupatas. Pēc tam, pakāpeniski pievienojot ūdeni, samīca viendabīgā masā. Iegūto mīklu ieliek bļodā, pārsedz ar dvielīti un noliek siltā vietā raudzēties uz stundu, divām – līdz masa vismaz dubultojusies. Tikmēr nelielos gabaliņos sagriež marmelādi, kā arī gaļu un sīpolus, ko sajauc ar pipariem. Pildījumam noteikti var izmantot arī ievārījuma pikucīti, kādu ābola vai siera šķēlīti vai jebko citu pēc gaumes. Liek uz plāts, pārsmērē ar sakultu olu, šauj sakarsētā krāsnī (200°C) un cep, līdz zeltaini brūni.


Pievieno komentāru

Komentāri 2

Es

Nu nezinu gan, izmēģināju.
Uz visu šo ūdens un sviesta daudzumu miltu pārāk daudz. Pat pielejot vēl vairāk ūdeni, mīkla iznāca cieta, pīrāgi negaršīgi.

pirms 6 mēnešiem, 2020.02.09 18:46

īstā recepte

Miltus vajag 400 g, es ūdens vietā lieku uzsildītu pienu (izkausētā sviestā pieleju un sildu). Cukuru ēdamkaroti, sāli tējkaroti, sviestu var dalīt pusi uz pusi ar cepamo margarīnu.
Izkausē sviestu, pielej pienu, uzsilda. Traukā ieber 1 ēd.k. cukura, 1 tējk.sāli, sauso raugu (ap 7-9 g), ielej sviestu ar pienu, samaisa, pieber 400 g miltu, samaisa (samīca). Mīklu sadala 5 daļās, saripina bumbiņās, ieliek uz pusstundu ledusskapī. Katru bumbiņu izrullē apaļu, sagriež 8 daļās kā picu, pildījumu liek lielākajā daļā un satin. Sanāk vienmēr un ideāli

pirms 6 mēnešiem, 2020.02.10 08:26

Ēdamprieki