Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Polentas standziņas

Sastāvdaļas: 150 g polentas, 150 ml piena, 100 g Parmas siera, 1/2 tējkarotes ķiploku sāls, 1 tējkarote timiāna lapiņu, ķirštomātiņi.

Pagatavošana
Nelielā katliņā uzvāra pienu un pievieno polentu. Maisot karsē, kamēr tā uzbriest. Noņem no uguns un ļauj tai pieņemtais apjomā. Kamēr tā dziest, iemaisa ķiploku sāli, timiāna lapiņas un Parmas sieru. Polentas masu izklāj uz cepamā papīra apmēram 0,5 cm biezā kārtiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi, ļauj tai atdzist un sastingt vismaz 2‒3 stundas vai ilgāk. Kad polenta sastingusi un atdzisusi, ar nelielu formiņu izspiež vienāda izmēra aplīšus, stienīšus vai trijstūrīšus un kārto uz cepamā papīra. Virsū kārto ķirštomātiņus.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 0C temperatūrai un liek tajā kraukšķināties polentas aplīšus ~20‒25 minūtes. Ņem ārā no krāsns, kad tie kļuvuši viegli kraukšķīgi un zeltaini. Pasniedz dekorētu ar timiāna zariņiem.

Tomātu – paprikas mērce
Pannā sakarsē eļļu, apcep tajā sagrieztus sīpolus, ķiplokus, papriku un tomātus. Apceptos dārzeņus sablendē, veidojot viendabīgu mērces konsistenci. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un sasmalcinātas timiāna lapiņas.

Der zināt

Kukurūzas putraimi pēc struktūras ir tādi paši kā manna, tāpēc tos gatavo tāpat kā mannu. Polenta ir rupjāk vai smalkāk samaltu kukurūzas miltu biezputra. Tas ir sens itāļu ēdiens.



Pievieno komentāru

Ēdamprieki