Pupiņu un sēņu bumbiņas burkānu “gultā”

Sastāvdaļas:
● 300 gramu konservētu pupiņu,
● 200 gramu šampinjonu,
● 1 sīpols,
● 2 ēdamkarotes rīvmaizes,
● 5 ēdamkarotes augu eļļas,
● 2 ķiploka daiviņas,
● pētersīļu zaļumi,
● sāls;
mērcei
● 1 burkāns,
● 1 sīpols,
● 2 ēdamkarotes augu eļļas,
● 2 ēdamkarotes kečupa.

Arī šo sātīgo ēdienu baudot, secināju, ka reizēm varam iztikt bez gaļas, taču tāpat paēst veselīgi un garšīgi. Lai izveidotu bumbiņas, palielus šampinjonus sarīvēju uz smalkās rīves, tāpat arī – sīpolus (te varam ņemt talkā virtuves tehniku). Tos apmaisot cepu pannā divās ēdamkarotēs eļļas apmēram septiņas minūtes, līdz šķidrums iztvaikojis un masa sausa. Biezenī sastampāju nokāstas konservētās pupiņas, tām piemaisīju sacepto sēņu masu, rīvmaizi, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un ķiplokus, kā arī sāli. Izveidoju bumbiņas un, uzmanīgi apgrozot, apcepu pannā trijās ēdamkarotēs augu eļļas. Pēc tam tās pārliku uz šķīvja.
Atsevišķi pannā ar eļļu apcepu smalki sarīvētus burkānus un sasmalcinātus sīpolus, pievienoju kečupu, nepilnu glāzi vārīta ūdens un sautēju zem vāka apmēram septiņas minūtes. Tad pieliku arī jau saceptās “frikadelītes” un pāris minūtes visu vēl pasautēju. Ļoti labi garšoja kopā ar vārītiem griķiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki