Rasols 5

Katrai saimniecei noteikti ir sava rasola recepte un noslēpumi tā pagatavošanā. Mūsu iecienītajā rasolā ir septiņas sastāvdaļas, ja neskaita mērci. Salātu mūžs parasti nav ilgs, tādēļ tiek gatavota lielā bļoda, lai rasola prieki mājās būtu kādas dienas divas. Mēs gatavojam no pavisam septiņām sastāvdaļām:  kartupeļiem, burkāniem, olām, zaļajiem zirnīšiem, svaigā gurķa, marinētā gurķa un labas kvalitātes  “Doktordesas”. Proporcijas ir aptuvenas, taču par pamatu kalpo vārītie kartupeļi, kuru parasti ir nedaudz vairāk kā pārējo sastāvdaļu atsevišķi. Mērci gatavojam no skābā krējuma, nedaudz majonēzes, sāls, pipariem, sinepēm un dillēm. Sākotnēji visas sastāvdaļas samaisām atsevišķā traukā, mērci gatavojot tādu stiprāku. Pēc tam iemaisa salātos un, ja nepieciešams, pēc garšas pievieno klāt vēl sāli un sinepes.

Pievieno komentāru

Komentāri 5

biruta

1. kārt ,sastāvā pietrūkst ābols ! 2.kārt. ,ja liek krējumu, tad otrā dienā nav ēdams.

pirms mēneša, 2020.10.07 09:57

()

Toties ir ēdama pirmajā.

pirms mēneša, 2020.10.07 11:24

Viedoklis.

Vaiii,tikai ne ābols.Bērnībā vecmamma tādu iebaroja,ilgi rasolu neēdu.Bet ja tā padomā,cik pavāru,tik variantu.Manā mājā neliekam burkānu un svaigu gurķi.Toties liekam svaigu sīpolu,bet tad gan apēdam pirmajā vakarā,jo otrā dienā nav īsti gards sīpola dēļ .

pirms mēneša, 2020.10.10 20:56

Ēdamprieki