Rīsi ar laimu un melnajām pupiņām

500 ml vistas vai dārzeņu buljona,
1 paciņa rīsu, uz kuru iepakojuma ir rakstīts, ka to pagatavošanas laiks ir 15 minūtes,
1/4 tējkarotes sāls,
4 maltas ķiploku daiviņas,
2 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas (vispirms lieciet 1 ēdamkaroti, pirms pievienojat otru),
no konservu kārbas izņemtas un nosusinātas melnās pupiņas,
svaigs koriandrs.

Katlā lej vistas buljonu, pieliek nevārītus rīsus, 1/4 tējkarotes sāls un malto ķiploku. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Visu labi samaisa. Samazina siltumu un atstāj uz lēnas uguns. Katlam uzliek vāku. Vāra uz lēnas uguns 15 līdz 20 minūtes, līdz rīsi izvārījušies.
Noņem katlu no plīts. Vārītajos rīsos iejauc ēdamkaroti svaigi spiestas laima sulas, melnās pupiņas (noskalotas un nosusinātas) un svaigu, smalcinātu koriandru.
Pēc garšas pievieno sāli un vēl vienu ēdamkaroti laima sulas (vispirms pagaršojiet, vai tas vispār ir nepieciešams, iespējams, jums garša liksies par spēcīgu). Ēdiens gatavs!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki