Saulainās ķirbju pankūciņas

Sastāvdaļas:
200 gramu ķirbja,
1 ola,
1 – 2 ēdamkarotes cukura,
šķipsniņa sāls,
1 ēdamkarote augu eļļas,
0,5 – 0,7 glāzes miltu,
augu eļļa cepšanai.

Te - kāda recepte, kā no mājās pieejamām vienkāršām izejvielām tikt pie gardām pankūciņām. Ķirbja mīkstumu sarīvēju uz smalkās rīves, pievienoju cukuru, sāli, augu eļļu un olu. Visu rūpīgi samaisīju. Masai piekaisīju iepriekš izsijātus miltus un iejaucu viendabīgu mīklu skābā krējuma konsistencē.Pannā ar uzkarsētu augu eļļu ar karoti liku ķirbju masu tā, lai veidojas pankūciņas, un cepu tās no abām pusēm līdz gatavībai. Pēc tam tās vēl izvietoju uz papīra dvieļa, lai tur uzsūktos liekās taukvielas. Pasniedzamas ar skābo krējumu – maigas un garšīgas.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki